Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Saturday, September 28, 2013

Gulai kunyit kuas dan kek pisang kismis

Assalamualaikum & salam sejahtera..sila nikmati gambar lauk gulai kunyit kuas ikan aye dgn timung..Ini lauk femes kat Terengganu tau..pepagi selain dari nasi dagang,nasi lemak,nasi kunyit (pulut kuning),nasi berlauk dgn gulai kunyit kuas ni adalah sarapan utama orang2 disini.Akak tak buat sarapan pagi tapi lauk makan malam..heheheh..tengahri kami makan kopok lekor,,goreng pisang,kuih muih-> beli aje kat kedai kak ayu dpn rumah ni haaa...Malam kena masak sikit untuk pak incik . Sekarang ni musim plant shutdown so my lovely pak incik selalu balik lewat dlm pkl 9 lebih..kadang2 balik dah pkl 11 mlm,walaupun dia dpt makanan free tapi mana sama air tangan isteri..kan!


Ini pula kek pisang kismis yg akak buat hari rabu aritu..nampak garing ..kan!.. Garing itu sebab akak bakar sekali lagi ..rupanya yg tengah tak masak lagi masa akak off kan oven..tengok molek aje tinggi membukit..akak off oven..sekali tengok dah suam..yg tengah tu tenggelam.Terpaksa laa bakar semula sampai hampir rentung.Sebenarnya ini lebihan adunan apam pisang yg akak buat untuk sarapan tapi ada baki lagi tu yg akak masukkan ke dalam oven.Resepi uols boleh rujuk SINI.Terima Kasih kepada empunya blog.

5 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kuas tu apakah????

Ctnaemah said...

kuas tu singkatan untuk lengkuas tapi jiran aku panggil tupai pun kuas..mujur aku tak ganti lengkuas dgn tupai...kan..hahahah

Trying To Be Muslim.. said...

Assalamualaykumwbh Kak....tqsm for d wish. Br tergerak hapdate blog.Rajinnyeee akak baking n masak2. Hehehe...ayu pun shutdown gak...TA kat rumah....:)))

Trying To Be Muslim.. said...

Assalamualaykumwbh Kak....tqsm for d wish. Br tergerak hapdate blog.Rajinnyeee akak baking n masak2. Hehehe...ayu pun shutdown gak...TA kat rumah....:)))

Ctnaemah said...

Selamat berpantang Ayu..musim TA ni akak dan anak2 dok diam-diam kat rumah..ayahnya pergi kerja awal balik malam..tak boleh berangan nak g sana sini..bersabar aje tunggu TA habis...heheh