Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, June 30, 2013

Tart Neopolitan


Assalamualaikum & salam sejahtera..lama sungguh akak berhibernasi..kan!.Sekali timbul entry tart jugak macam takde entry lain pulak.Sememangnya takde dek non!..mood berblogging kian hari kian hanyut ke lautan sepi ..tapi insyallah selepas ini try untuk hapdet walaupun tidak setiap hari kerana masa amat jeles dgn akak.


Tart ini akak namakan sempena nama aiskrim neopolitan sebab kombinasi warna pink dan natural tu.Aceli tart dwiwarna ni terjadi bila akak terpandang gambar tart milik rakan fb Ayi iaitu pemilik jenama KAK NOR COOKIES .So akak pm ayi minta keizinannya untuk meniru ideanya..Alhamdulillah Ayi sudi berkongsi ideanya dengan akak.Akak sangat berterima kasih pada Ayi ..sayang Ayi 500juta kali..muahhhh.

Resepi pula akak guna resepi KAK HANIELIZAcuma bahagikan 2 adunan tart tu..1 bhgn diwarnakan pink dan 1 bhgn lagi biar warna asal.jem pula terpulang pada masing2 nak guna jem nenas perisa strawberry atau biasa.

3 comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

mana resepi?????

Ctnaemah said...

Ko refer fotopages kak hanieliza..cari under tart..aku nak edit pc dh nazak..hang aje...silap hari bulan entry aku pun boleh hilang.mheheheh

Ctnaemah said...

YUS..DAH EDIT ENTRY..KLIK KAT LINK YA.