Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, July 29, 2012

Apabila sup Singapore bertemu sup Siam..apakah?


Assalamualaikum & salam sejahtera ..selamat berbuka puasa.Ini juadah berbuka puasa akak semalam..Rajin tak akak ni?..Datang laa angin rajinnya sebab teruja nak mencuba rempah bonesteak yang encik hubby beli kat Singapore aritu.Orang JB biasa dah dengan bonesteak sebab derang dekat dengan Singapore..orang Johor belah Kluang & Muor ni jim alif kaf wau nun sikit ..tak pernah terdengar apatah lagi merasa keenakkan bonesteak hinggalah dia berkawan baik dengan Miss Internet dan Encik Google.Baru laa dia tau apakah itu Bonesteak @sup tulang merah walaupun sebelum ni dia dok bertahun-tahun jugak kat Pasir Gudang nun.



Oleh kerana dia kali pertama masak bonesteak ni maka dia tiru bulat-bulat resepi yg tercatat pada label rempah bonesteak tu tapi dia derhaka sebab tak jumpa tulang rusuk jadi gantinya dengan ekor.Kalau nak tau macam mana rupa rempahnya..uols boleh rujuk kat blog My Little Kitchen..Uols tengok..nama blog pun sama..cuma sorang ini omputih celup maka dimelayukan Kitchen jadi Dapur..heheh


Apa kisah pulak sup siam tu ek?..bersambung (akak dah terikut Sari yusa pulak...ada siri-siri dalam entry)

4 comments:

nur said...

yum yum..heee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Anonymous said...

Definitely imagine that that you stated. Your favorite reason
appeared to be on the internet the easiest thing to remember of.
I say to you, I definitely get irked at the same time as other folks think about worries that they plainly don't realize about. You managed to hit the nail upon the top and outlined out the entire thing with no need side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

Feel free to surf to my homepage; quadrature

Anonymous said...

wonderful submit, very informative. I wonder why the opposite specialists of this sector do not notice this.
You should proceed your writing. I'm confident, you have a great readers' base already!


Look at my web site; earthquakes

Anonymous said...

I do believe all of the ideas you've presented for your post. They are very convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are too short for novices. May you please extend them a little from subsequent time? Thanks for the post.

Take a look at my website - parientes