Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Wednesday, May 2, 2012

Yeahhhhaaa..i'm back!

Assalamualaikum...kembali bersiaran dan berceloteh serta merapu di blog setelah sekian lama memeramkan diri dek kerana pc yang dah kiok.Kononnya nak update guna tablet tapi akak tak tak berapa celik IT maka semalam pergi ke Kuantan semata-mata nak cari card reader almaklum ler pc baru ni second hand saje pastu encik hubby tak nak buka plastik pembalut atas faktor-faktor keselamatan (tak nak berhabuk laa tu..hihihi).Then akak rasa picasa pun dah berubah sebab akak tak boleh upload gambor thru picasa 3..icon blog dah takde dalam tu..tulun-tulun nak buek camno ni?Sekarang guna photobucket aje..sungguh tak bestnya.

Untuk permulaan marilah kita lihat tayangan perdana beriani ayam VS beriani hyderabab dulu ekk.

Photobucket
Berani Ayam ni masak kat umah mertua masa balik kampung bulan 2 aritu .Pastu sampai hari ni akak tak berkesempatan nak balik kampung lagi tau...huwaaaa...rindunya kampung halaman..ni baru 2 bulan tak balik kampung..kalau tercampak ke luarnegara yang cuma balik kampung setahun ke 2 tahun sekali harus rindu setengah mati dibuatnya.


Photobucket
Ini pulak beriani guna rempah from Hyderabad yang encik hubby beli masa dia pegi sana bulan lepas.Kata dia sebijik rasa macam beriani kat sana..entah ya ke tak ...tak tau ler sebab dia yang makan kat sana bukan akak.Pastu dia sendiri rasa ralat sebab tak beli banyak-banyak rempah-rempah ni ..plan asal nak beli beras basmathi tapi beg dah penuh dengan kain sari terpaksa laa niat tu dibatalkan.

Adios dulu..next tayangan is apam polkadot pulak...hehehe

2 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam, Naem.. wah, raya ni kau pakai sari lah ya, hihi... Ishhh, beriyani tu sedap bebeno nampaknya..

Ctnaemah said...

wslm yus..sempat ke aku nak tempah baju guna kain sari ni...klu tak sempat aku pakai raya deepavali laa jawabnya..wakakakak.