Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, May 20, 2012

Al Safina, Kijal


no.1212,Kampung Che Wan,Kijal beach,Kemaman
Tel:-098588239 /0122783015




Assalamualaikum..meh citer sikit..rupanya kat Kijal ada restoran Arabian tau!Akak dapat tau dari rakan fb jugak..setelah bersoal jawab dengan Dila..akhirnya malam semalam dapat laa akak ke AlSafina ni.Sebenarnya dah berapa hari akak dok hint2 kat encik hubby tapi macam biasa laa..dia buat tak tau je..huhuhu

Restoran ni owner dia akak tak tau siapa tapi ada beberapa orang lelaki keturunan Arab yg bertugas di bahagian dapur dan di kaunter..rasanya yg kat kaunter ni laa bossnya .Pelayan-pelayan pula melayu ya!...hikhikhik.

Lokasi restoran ini agak tersembunyi ke dalam tapi jangan bimbang kerana ada signboard menuju ke arah restoran ini..Senang aje..masuk aje kat tempat piring terbang eh!..piring satelit Celcom tu sampai ke hujung..Di depan restoran ini ada mcm chalet yang dalam pembinaan.

Waktu operasinya akak tak pasti pula tapi tengahari dalam pukul 12 tu dah dibuka untuk lunch.Menurut pelayan kat situ..tengahari agak penuh..kalau nak makan siang kena laa seawal pukul 11.30pagi dah tercacak kat sana..kalau tak nanti takde tempat unless uols nak bersila bawah pokok sambil bentang tikar..hahahah




Ini betul-betul Arabian tau bukan nasi arab melayu punya..Semalam kami order Lamb Madghout yang 1/2 kg aje..bunyi macam Lamb meragut pulak ek!..heheheh.Anak-anak pula minta sup cendawan dan kentang goreng aje.

Lepas makan tu anak-anak ajak makan lagi kat sini..sedap katanya.Aceli akak memang tak pernah menikmat nasi arab so tak tau laa nak kata apa selain dari SEDAPPPPPP...Rasanya lepas ni akak nak cuba hummus,kebab,baklava (buat masa ni belum ada lagi ya!)..Satu lagi nak beritahu.. apabila hidangan kita dah sampai ,pelayan akan beri kad bernombor >kad ni kena tunjuk time nak bayar nanti supaya kita tak terbayar yang orang lain punya order.Almaklum laa Pak Arab yg dok kaunter ni walaupun fasih berbahasa melayu tapi kalau dah ramai customer mau dia pun confuse sebab itu dia wujudkan sistem kad ni..Uols jangan hilangkan kad tau!.


Sekian iklan hari ni..tak banyak gambar yang dirakam sebab tak bawa kamera..inipun cuma guna kamera handphone aje.Next time nak pergi awal sikit laa ..dapat amik gambar pantai .Kalau nak solat..masjid tak jauh dari restoran ni.

3 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

Ya Habibi Ya Maulana... ente makan tak ajak analahhh..

Ctnaemah said...

ya habibah maisarah sari yusa..ente maghi sini lehhh..ana bawa ente ke itu tempat Alsafina...hihihihi

cikbie said...

surau ada kat restauran ni pn..senang sbb semua tersedia