Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Tuesday, July 5, 2011

Mee Bandung ODEON BATU PAHAT

Photobucket

Assalamualaikum & salam sejahtera semua..Selamat berbuka puasa bg yang berpuasa hari ni..

Hari ni akak masak mee bandung tapi bukan mee bandung muo yg selalu akak masak tau.Kali ni akak guna rempah mee bandung odeon Batu Pahat..kalau uols nak tau..akak baru tahu ada mee bandung Batu Pahat tau walaupun akak orang Johor ;),...Selama ni akak ingat mee bandung Muor aje hinggalah pewaris mee bandung Odeon batu pahat ni bercerita pasal mee bandung yg arwah bapa dia jual kat Panggung Odeon Batu Pahat.

Kluang-BP-Muor ni berdekatan tapi akak jarang sangat ke BP sebab tu tak tau kewujudan mee bandung Odeon BP..hahahah..mana tak nya..dulu2 kalau balik kampung bukan lalu bando BP tapi ikut Yong Peng-Bakri-Muor-Sg Mati.Cuma bila dah tua2 gini baru rajin nak jenjalan ke BP jika blk Kluang..almaklum ler soping kompleks kat BP lagi best dr yang kat Kluang..ahaks

Apa beza Mee bandung Muor dgn MBOBP ni ekk?orait..meh akak story mori sikit..Kebanyakkan rempah atau pes MBM ni rasa udangnya ketara laa sangat-sangat..sape yg ada resdung sila sediakan tisu tau!..pastu kat peket tu ada bagi arahan suruh tambah sos tomato..MBOBP ni tak payah letak sos tomato pun dah sedap!nak kata takde rasa udang kering tu tak laa jugak..masih ada rasa udang kering tapi mild2 aje..pastu dalam rempah MBOBP ni dah siap kacang tanah..MBM kita kene letak sendiri laa..

Bagi sesapa yg nak try test rempah ni sila2 jenguk SINI atau like fan page Mee Bandung Kuah kacang di facebook ya!.