Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Tuesday, April 5, 2011

Kehilangan yang tak dijangka............

 



Assalamualaikum semua....apa khabar semua?..akak dah sihat sikit tapi ada citer sedih sikit minggu ni.

Hari sabtu lepas..pak cik akak meninggal dunia akibat serangan jantung.Akak masih dalam keadaan terkejut lagi hingga saat ini sebab mmg tak sangka sangat2 arwah dah takde apatah lagi kami jarang sangat dapat berjumpa.Almaklum laa jarak kami ni jauh..Akak kat Paka..arwah pula di Pasir Gudang..ralatnya sebab dapat tau dah lewat juga sebab arwah meninggal kira2 pkl 9 lbh tapi dapat call pkl 12.15 tghari.Hubby pulak takde ketika itu sebab dia ada games bowling di Mesra mall.Puas call tak dapat2 rupanya bateri hp dia kong!.Mujur laa otak ni ligat berfikir..cari no.tel kawan2 dia namun tak satu pun no.tel kawan2 dia yg akak save dlm hp.

Mujur ada satu no.hp wife kwn hubby dlm hp akak..call Yati..kot2 hubby dia join main bowling..tapi tak rupanya.Pastu minta tolong yati tanyakan pd.hubby dia no.tel Irfan.. ni kwn hubby jugak tapi dia pun tak g main bowling juga.Adoiiii..rasa nak drive aje ke MM cari hubby kat sana masa tu.

Akhirnya dengan pertolongan Irfan dapat laa akak bercakap dgn hubby psl kematian pak cik.Sementara tunggu hubby balik..akak bersiap2 dgn anak..kemas mana yg perlu aje.Pukul 3 petang kami bertolak ke Pasak,Kota Tinggi..sampai umah mak usu pukul 10 lebih.Ini laa yg terpaksa kami harungi bila duduk berjauhan dari keluarga..ada kematian kami tak dapat nak lihat jenazah buat kali terakhir..masa arwah atuk dulu pun gitu..akak sampai Pasak aje..orang2 baru selesai kebumikan arwah atuk.Itu mujur dapat tau awal2..yang ni dah 3 jam baru dapat tau..huhuhu.

 
Arwah Pak cik yg baju oren tu.

Semua terkejut sebab arwah tampak sihat aje....kini hanya kenangan yg tinggal.Arwah ni anak arwah atuk dengan arwah isteri ke 4.Ramai..kan isteri2 arwah atuk akak tapi yg betul seibu-sebapa adik beradik mak ada 6 orang.Tak sangka Pak Cik Jo yg pergi dulu menyusul atuk.Arwah Pak cik Jo umur sebaya adik akak yg no.2..34 th & masih bujang.Dulu arwah mak dia meninggal lps 2 minggu sepupu (sebelah mak dia) meninggal dunia.Pak cik pulak meninggal lepas 2 bulan pak sedara dia (abg arwah mak dia).

 

Ya Allah..kau tempatkan laa dia dikalangan orang2 yg Dikau kasihi dan rahmati .


Pagi semalam pula dikejutkan dgn berita kematian bekas guru tadika Along.Arwah ni meninggal akibat kesan kemalangan yg dia alami tahun lepas.Masa kemalangan tu arwah terselamat walaupun parah.Arwah yg akak kenali ni mmg cekal orangnya..kalau mengajar mmg bersungguh-sungguh hingga dia puas dengan pencapaian anak2 muridnya terutama Along sebab Along ni dlm kategori dylexsia.Dapat berita ni dari jiran sebelah sebab dia hntr anak2 dia tuisyen maths dengan arwah..Al fatihah buat beliau.