Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, February 13, 2011

Award,Crabstick Puff & Apam marble polka dot

Photobucket
Award dari NAZ ..thanks ya Naz.



 
Posted by Picasa



Assalamualaikum & selamat sejahtera..ape kabo semua?akak baru tiba dari kg mlm tadi..walaupun letih tapi akak tak kisah coz selasa ni ada public holiday lagi ..kan.Boleh ler kaberina letih2 tu on selasa..heheheh

Crastick puff dan apam marble polka dot tu akak buat hari rabu lepas untuk majlis usrah di SRK,Paka.Untuk puff akak guna kulit pratha cap Giant aje...pastu apam marble tu asalnya nak buat seloyang tapi bila difikir2 susah nak memotongnya nnt jadi akak buat dlm paper cup yg kecik2 tu.Resepi asal akak dah lupa sape punya tapi rasanya amik kat forum Cari dulu..Apam ni jenis kukus tapi akak nak cepatso guna oven & just buat ala2 baine -marie tapi guna api bawah aje laa..

Apam Marble-source Forum Cari

250gm tepung berserbuk penaik (tepung kek)
200 ml santan-
2 biji telur
1camca teh esen vanila
1 sudu makan ovallete
secubit garam
Pewarna

Cara buat
1.Panaskan kukusan/oven dan tuang air panas mendidih.
2.Satukan semua bahan kecuali pewarna dan pukul hingga kembang dan pekat.
3.Kalau guna loyang besar - sila buat cam marble yg adunan ni..akak guna cup kecik so laa ala2 apam dot2.
4.kukus hingga masak .