Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Tuesday, February 1, 2011

Kampungku dah banjir............

Assalamualaikum semua...akak takde mood nak tayangan perdana pasal masak2..dapur kene off kejap sbb esok atau lusa nak blk kampung kat Kluang.Aceli akak baru tiba dari Muor pagi semalam (31/1@1.30am)..kami terpaksa ikut jalan jauh sebab jalan menghala ke Segamat semua telah ditenggelami air.

Mujur dear hubby buat keputusan tepat untuk tidak meneruskan perjalanan ke Segamat ptg Ahad aritu.Ketika kami melalui Jementah..air sungai Muo dah melimpah pun tapi belum deras & dlm lagi..Kemudian ada laa hamba Allah yg baik hati bg isyarat yg jalan tak boleh dilalui so kami pun berhenti sekejap & call IPD Segamat.Pihak polis memaklumkan yg air semakin naik ..ada kemungkinan tak boleh lepas..huhuhu..terpaksa laa kami pusing balik ke Tangkak dan ikut KL menuju ke Paka.

Sepanjang perjalanan di lebuhraya PLUS..hujan turun selebat2nya..dalam hati berdoa agar perjalanan kami lancar.Alhamdulillah tiba di r & r Dengkil..hujan reda sikit.Mula hubby plan nak ikut Tampin-Bahau-Keratong tp dia berubah fikiran..bukan ape kami pernah laa lalu jalan tu..kiri kanan pokok kelapa sawit aje yg nampak..umah2 penduduk..jarang-jarang nampak.Cousin hubby yg ikut jalan Tampin tu pun terpaksa memesongkan perjalanan sebab banyak jalan yg telah dinaiki air..perghhh ...


Photobucket
Ni gambo kat Pekan Kundang Ulu..kata kakak ipar ..yg dok umah2 tepi tu dah kene pindah sejak pkl 4.pg tadi

Photobucket


Photobucket
Ni umah sepupu MIL..sian mak cik ni .dah laa sorang diri..kene banjir pulak tu..kalau air dh tiba sini tak mustahil laa boleh sampai umah mertua kat PT.TEPI t..huhuhu..

Baru sat tadi kakak ipar bg tau umah dia yg kat pekan tu dah masuk air..sedihnya..Penduduk2 pekan yg pindah kat dewan futsal pun kene pindah lagi ke Sri Jaya pulak..ni banjir besar ke 2 dlm masa 5 tahun..Penghujung 2006 dulu pun kene banjir jugak.