Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Friday, July 22, 2011

Siakap masam manis,sambal tumis dan tempoyak

Photobucket
siakap masam manis


Photobucket
Sambal tumis & tempoyak

Assalamualaikum semua...ni menu lunch kami hari ni..siakap masam manis ,sambal tumis dan tempoyak.Pagi-pagi tadi akak & jiran sebelah pergi pasar Paka..Alhamdulilah hari ni ada banyak ikan yg segar2..akak beli sotong 1/2 kg dan siakap bahagian ekor sahaja sebab ayam & daging ada lagi dlm peti sejuk.

pastu pergi area jual sayur tu beli tempoyak dan cendawan serta daun kunyit..niat di hati nak buat rendang mcm dlm blog Kak Azita Zain..makan dgn ketupat sedap jugak tu.

Rasanya malam ni makan kat luar sebab anak-anak ajak tengok wayang...heheheh

2 comments:

Nieza said...

Assalam kak, apa khabar? wah sedap menu akak ni sungguh menyelerakan..nieza suka ikan siakap tu:)

Ctnaemah said...

w/slm nieza..akak sihat..dh lama akak tak main masak ni..klu tak update blog tu maknanya tuan tanah masak ala2 aje...hahaha...Siakap tu tersangat murah rm/10 sekeping