Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, April 10, 2011

Piknik di Kg Pasir Raja

Assalamualaikum uols...lama akak tak hapdet..mood merudum sungguh minggu lepas..Diet akak pun ke laut dik nonnnn!!..Gambo2 masakan semua terperap dlm folder..nak tayang pun dah tak best.

Demi mengubat duka lara kengkononnya laa...akak pun join ler jiran2 berpiknik kat Kg.pasir Raja..Agak jauh jugak dari Paka ni..kata org johor..solok..kuikuikui..... Rombongan kami bertolak dari paka dlm pukul 8 pg dan tiba di sana kira2 jam 9pg..kira tetamu terawal laa yg tiba kat sungai ni..dapat laa lokasi paling sepesel..hihihi..

Tempat ni mmg best sangat2 kalau nak bercamping sebab sungainya cetek..paras lutut org dewasa aje tapi kene jaga-jaga jugak sebab arus boleh tahan derasnya..Anak2 yg lain mmg sampai aje semua tak sabar nak terjun sungai..air sungai tu dah ler sejuk sampai ke tulang itam rasanya tapi derang tak kisah langsung..huhuhuhu

Photobucket
Ni akak snap masa kitorang sedang bersiap2 nak balik..gambo masa berkubang takde sebab malas nak angkut kamera kenit ni ke hulur ke hilir..hehehe

Photobucket

Yang benonya akak nak berkubang puas-puas sebab dah lama tak mandi sungai..dulu2 pernah la mandi manda di sungai semberong kat Scott paper Kluang tu..hikhikhik
Time sembahyang jumaat..para hubby2 sekelian g sembahyang di masjid ..tinggal laa kami ..mak2 ni jaga anak2 & sembahyang zohor kat khemah..walaupun kat sini ada kemudahan surau & tandas tapi tak terjaga laaa ..kesian ...kan.

Photobucket

Bukan kak mie aje yg berkain batik time nak balik tu..akak pun sama..ahaks.Masa ni dah pukul 6 lebih..sampai rumah betul2 azan maghrib..rakyat jelata akak semua tertidur sebab kepenatan..Muka masing2 itam legam dek kerana mandi tengah panas terik..sampai along kata ada tak losyen nak putihkan kulit..kahkahkahkah!!!

****Kalau nak rasa kehidupan dan kedamaian kg pasir raja ni..kemudahan inap desa ada disediakan.****

2 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam...

ni kat negeri mana ni ct naemah? kat ganu ke kat johor? sungainya tu jernih je yer.. seronok mandi mandi kalau air bersih mcm ni...

Ctnaemah said...

Kak..ni kat Tganu kite..klu dari Jln Jabor tu atas sikit dr simpang ke ketengah jaya .Ada signboard tulis homestay kg pasir raja.