Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Wednesday, April 13, 2011

Award dari IzahDaut

Photobucket

Photobucket
Ini pulak awards dari izah muffin lovers..Mekasih ekk Izah bagi akak awards tu..

Photobucket
Sempena menghargai kebaikan hati Izahmuffin lovers..akak pun menerai laa resepi Quick & easy pizza crust tu..Memang senang sangat.. godek2 sekejap aje .Pastu resepi dapat ler 1 1/2 loyang pizza semalam..1/2 loyang utk makan tengahari & seloyang lagi buat minum petang..yg perabiskan tak lain dan tak bukan Along Budak jawa tekak western..Klu buat nipis2 crust akak rasa boleh dapat 3-4 keping pizza tapi akak nak cepat sebab dah tengahari so buat ler 1 1/2 loyang aje.

Quick & easy pizza crust
cnp dari IzzahDaut
7 gm yis segera
1 sudu kecil gula
1 cawan air suam
2 1/2 cawan tepung roti
2 sudu makan minyak zaitun *saya guna minyak masak je
1 sudu kecil garam

cara buat.
1. Dalam mangkuk sederhana, satukan yis dan gula dengan air suam dan biar yis berbuih lebih kurang 10 minit.
2. Kemudian masukkan tepung, minyak dan garam. Pukul hingga licin dan lembut. Biarkan 5 minit.
3. Bentukkan doh ke dalam pizza tray dan taburkan dengan topping kesukaan.
4. Bakor hingga pizza kekuningan. * Saya bakor pada suhu 180 selama 30 minit

2 comments:

izahdaut said...

mekasih akakkkk..sudi amik award ye..
lawo nampak pizza akak tuh.
senangkan..kalau doh senang gini, cepat aje dah boleh makan

Ctnaemah said...

sama2 kasih Izzah..klu buat pizza ni mmg laku.