Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Friday, February 18, 2011

Tempura Ikan Bulus

 
Posted by Picasa

Aritu g Tunas manja ternampak ikan bulu ayam basah...kat sini ikan ni dipanggil ikan bulus..Akak beli dan goreng ala2 tempura ...kononnya nak makan ala2 jepun laa..hahaha

Brokkoli bawang putih kali akak campur dgn cendawan shiitake yg tinggal sikit tu..kes teringat siaran JJCM yg Qi makan kat restoren chicken rice Ball kat Kajang nun..Aceli dlm siaran tu sawi kontot + cendawan shiitake..Akak belasah aje resepi nya..kan kita ni CHEF AT HOME..kuikuikui

 
Posted by Picasa


Sebahagian ikan bulus tu akak salut dengan seaweed macam kat blog CHEF AZLIRAZALI tapi akak takde mee soba bagai..cuma amik resepi bater tempura jek!.Thanks Chef

Resepi Ayam Kasturi pulak dari sifu masakn tersohor kita ..heheheKak Liza..thanks juga to Kak liza yg baik hati tu :P

4 comments:

Sari Yusa Ibrahim said...

hahaha.. ingatkan apalah ikan bulus... huhuhu

Ctnaemah said...

pelik ..khennn...hahahah

Ayu Safieza said...

ikan bulus.....:) he hehe he....kak ct pande masak kan....:) lapor la pulak.....kat sini musim sejuk......grrrrrr.....nak zzzzzzzzzzzz rasaenye...

Ctnaemah said...

Ayu..sweet dream dear..ahaks