Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, November 21, 2010

Berjumpa dengan Ex- classmate

 
Posted by Picasa

Gambo muka akak terpaksa diblurkan sebab akak tak cun time ni..kekekekek


Ini ex-classmate akak yg dah 20th tak jumpa...last jumpa dia masa hantar buku teks lepas exam SPM 20th lalu...masih ingat baju ala2 Saloma yg Yati pakai ketika tu...then terus tak jumpa hinggalah akak ternampak nama dia dalam facebook.

Akak add dia tapi dia ni tak approved pun...pastu ternampak kakak dia so akak send mesej & bertanya dimanakah Yati skrg ni...rupanya dia dok Bukit Kepong aje..alahai..tiap kali balik kg hubby mmg akak lalu jalan Bukit Kepong tu tapi tak pun dia dok situ ....huhuhu

Dipendekkan cerita akak minta no.hp dia dgn kakak dia..lepas berborak2 ...kami pun berjanji nak jumpa..kali pertemuan diadakan di rumah mertua Yati di Sri Maamor,Tangkak..haaa amikkk...dulu2 akak pernah masuk Sri Maamor dengan geng sekilang..(dulu akak minah karen)..laaa rumah yg akak pernah singgah tu tak jauh dari rumah mak mertua Yati..tapi skrg akak tengok umah tu tertutup rapat aje..takde orang kot..

Rupanya Yati tak approved akak sbb line internet kat tempat dia dah cut off...tapi takpe...akak puas ati dapat jejak kasih kawan-kawan sekolah ni..macam citer nak dibualkan tapi masa dah suntuk..next time blk kg boleh cari yati lagi sbb dah tau di mana lokasi dia.. :)



B

DCC lagi..tak jemu-jemu

 
Posted by Picasa



Memang tak jemu-jemu makan kek DFCC ni...hok ni buat utk family kat kampung..ingat nak celebrate besday adik ipar on 17th aritu tapi dia tak dapat balik sbb tengah kursus..ermmmm so buat kitaorang makan2 on behalf dia je laa..heheheh

tepek sekali lagi resepi


Devil Food Chocolate Cake - Martha Stewart
(akak dah translate tau!)

A)
1 1/2 cwn butter
2 1/4 gula kaster
4 biji telur

B)
3/4 cwn koko*
3/4 cwn air panas* bancuh 3 bhn ni & ketepikan
3/4 cwn buttermilk* (3/4 cwn susu cair + 1sudu bsr cuka)

C)
3 cwn tepung gandum *
1 sudu teh baking powder*
1 sudu teh bikarbonat * (yg ni suka ati aje nak menambah..heheh)
secubit garam (tak letak pun)
Ayak semua bahan2 ini.
1 sudu teh esen vanila

cara2
1.Pukul bhn A hingga gula hancur.

2.masukkan bahan B diikuti C dan 1 sudu teh esen vanila..gaul rata.

3.bakar hingga masak...ikut oven masing2 ya!.


Cream cheese Frosting

250gm cream cheese
125 gm mentega
1 cawan gula ising

1.Pukul cream cheese dan mentega hingga lembut kemudian masukkan gula ising..pukul lagi hingga sebati.

*kalau nak cepat akak pukul aje semua sekali harung :), *