Sudi-sudikan laa klik di sini ekk...

Sudi-sudikan laa ekk klik disini..

Sunday, November 21, 2010

DCC lagi..tak jemu-jemu

 
Posted by Picasa



Memang tak jemu-jemu makan kek DFCC ni...hok ni buat utk family kat kampung..ingat nak celebrate besday adik ipar on 17th aritu tapi dia tak dapat balik sbb tengah kursus..ermmmm so buat kitaorang makan2 on behalf dia je laa..heheheh

tepek sekali lagi resepi


Devil Food Chocolate Cake - Martha Stewart
(akak dah translate tau!)

A)
1 1/2 cwn butter
2 1/4 gula kaster
4 biji telur

B)
3/4 cwn koko*
3/4 cwn air panas* bancuh 3 bhn ni & ketepikan
3/4 cwn buttermilk* (3/4 cwn susu cair + 1sudu bsr cuka)

C)
3 cwn tepung gandum *
1 sudu teh baking powder*
1 sudu teh bikarbonat * (yg ni suka ati aje nak menambah..heheh)
secubit garam (tak letak pun)
Ayak semua bahan2 ini.
1 sudu teh esen vanila

cara2
1.Pukul bhn A hingga gula hancur.

2.masukkan bahan B diikuti C dan 1 sudu teh esen vanila..gaul rata.

3.bakar hingga masak...ikut oven masing2 ya!.


Cream cheese Frosting

250gm cream cheese
125 gm mentega
1 cawan gula ising

1.Pukul cream cheese dan mentega hingga lembut kemudian masukkan gula ising..pukul lagi hingga sebati.

*kalau nak cepat akak pukul aje semua sekali harung :), *

No comments: